Urmaker Herulf K. Mathisen åpner offisielt torsdag 13.12.2018

Bysenteret har tatt seg en prat med Urmaker Herulf K. Mathisen som åpner butikk og servicesenter for ur torsdag 13. desember.

Hvem det er som står bak den nye ur-forretningen som nå åpner Bysenteret?
Jeg heter Herulf Mathisen og har arbeidet i bransjen siden 1978. Har yrkeserfaring fra flere butikker både i Norge og Sverige. I Norge fra bl.a. Gullsmed Heyerdahl i Oslo og fd. Gullsmed Midling i Harstad. På 90-tallet hadde jeg i noen år eget verksted i Oslo hvor jeg utførte oppdrag for andre butikker.

Jeg er ikke utdannet gullsmed, men har arbeidet med gull-reparasjoner i flere år. Pga. noen helsemessige utfordringer for noen få år siden, så hadde jeg vel egentlig trappet litt ned. Men jeg elsker faget mitt og vil holde på i noen år til. Sitter i dag som formann i fagorganisasjonen Fagurmakerne Norge, en organisasjon for profesjonelle urmakere. Utover dette, er jeg autorisert som takstmann. I 2016 avsluttet jeg 1. avd. jus, og dette studiet har vist seg å være verdifullt innen organisasjonsarbeidet og i mitt virke som takstmann.

Hvorfor etablerer du din urmakervirksomhet til Bysenteret?
Egentlig så hadde jeg for lenge siden bestemt meg for at jeg ikke skulle etablere meg i et senter, og heller ikke inngå i noen kjede. Med de nye eierne av senteret, så sitter jeg med den oppfatningen at Bysenteret har fått en ny giv. Etter en samtale med Stian A. Arntzen i Arctic Eiendom Harstad AS, så ble jeg inspirert til å etablere ny forretning. Vi kommer ikke til å ha noen kjedetilknytning da vi ikke ønsker bli en blåkopi av en kjedebutikk, men heller ha fokus på kvalitet og fagmessig service.


Kan du fortelle litt om konseptet og hva dere tilbyr?
Konseptet består av kvalitets-ur i ulike prisklasser, blant andre Seiko. Dessuten blir vi eneforhandler i byen av sveitsiske Victorinox, for øvrig et merke jeg har arbeidet med tidligere. Vi har ennå ikke tatt stilling til om vi også skal ta inn et høyprofilmerke. Muligens blir vi også etter hvert ta inn et smykkekonsept. For bedriftsmarkedet, så vil vi satse aktivt på jubileums-ur i ulike prisklasser.

Dessuten tar vi imot reparasjoner av smykker. Har du f.eks. en ring som trenger reparasjon eller et gullkjede som må loddes, så gjør vi dette. Vi reparerer og trer om perlekjeder om det er behov for det.

Det finnes fortsatt mange gamle mekaniske ur med en høy kvalitet som det er verdt å ta vare på. Ofte får vi inn ur som kunden ikke er klar over verdien eller kvaliteten på, og dette er noe vi kan vurdere bl.a. i forhold til restaurering og verditakst. Vi har kunder lokalt som sitter på betydelige verdifulle ur av ypperste kvalitet som vi har taksert til nesten 500.000 tusen kroner. Disse har særdeles fine mekaniske urverk og som er å betrakte som ingeniørkunst i særklasse.

Vi blir vi den eneste urforretningen i byen med en fagurmaker. Dette betyr at vi kan utføre service og reparasjoner lokalt, og vi er de eneste som utfører batteriskift 100 % fagmessig og hvor vi kan trykkteste uret. Våre kunder skal ha fordeler av å handle hos oss. Derfor blir vi den eneste urforretningen i byen som kan tilby alle klokkekunder en gratis service på uret i inntil 15 mnd. etter kjøpsdato.

Er det noen spesielle tilbud i forbindelse med åpningen og i tiden fremover?
Selvfølgelig skal vi kjøre et fristende åpningstilbud for våre kunder. Har du tenkt å kjøpe et nytt ur til deg eller noen andre i julegave, så kan det være lurt å vente til vi åpner. Dessuten kan alle handlende kunder i desember få sjansen til å delta i en konkurranse hvor de kan vinne et ur i prisklasse 4000 kroner, og vinneren blir annonsert på julaften.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *