Gulating ølutsalg åpner fredag 8.3.2019

Det er hektisk innspurt før åpningen i morgen fredag av Gulating ølutsalg i Bysenteret, Harstads første spesialbutikk for øl. Likevel fikk vi til en prat med den sprudlende butikksjefen Mari Nohr.

Det er moro å se alle varene som er kommet i hyllene. Denne butikken blir et knutepunkt for alle øl-interesserte – ikke bare for entusiaster, men også for alle som kunne være interessert i å utvide sin horisont og forståelse.
Bak selve etableringen finner vi Aktiv Events AS, Harstad Bryggeri AS og Arctic Eiendom AS. Sammen besitter de kompetanse og evne til å skape opplevelser både i butikken og i naturen rundt byen.

Bokhandleren som ble ølselger
Mari Nohr har sin arbeidsbakgrunn fra Norli bokhandel i Bysenteret. Hun flytter bare en etasje ned, og selger deg nå en god øl istedenfor en god bok. «Etter 7 år på bokhandelen synes jeg det er helt naturlig å fortsette med øl. Mitt område er jo detaljhandel og hos Gulating får jeg en naturlig fortsettelse i å hjelpe kunden til å finne frem til produkter som er en god match», sier Mari.
Mari er født og oppvokst rett opp i gata, og sentrum står veldig nært hjertet hennes. Mari har veldig lyst til å være med å lage liv og røre i sentrum – både til lokalbefolkningen og turister.


Øl, ølbryggeriutstyr, trugeleie og opplevelsesturer i nærområdet – i én butikk!
Vi har et bredt sortiment på 200-300 produkter som strekker seg fra det helt lyse hveteølet til mørk porter. Samtidig har vi også et godt utvalg i fruktøl og alkoholfrie varer (ingefærøl, brus, saft). Vi spiller på laget med kundene under mottoet «La folket bestemme» og vil tilpasse sortimentet etter etterspørselen fra publikum. Vårt hovedfokus er produkter fra norske håndverksbryggerier.

Vi mener at godt øl og gode opplevelsesturer hører sammen. Derfor sier vi i Gulating: drikke bedre, ikke mere. I tillegg til å tilby øl i alle varianter, ølbryggeriutstyr for hjemmebruk – vil det også kunne bestilles turer og opplevelser i nærområdet til Harstad. Vi har turer til Harstad Bryggeri for de som holder på med brygging hjemme. Hos oss kan du også bestille naturbaserte opplevelser, slik som bl.a. grottetur. Videre vil vi også ha utleie av bl.a. truger og langrennsski, slik at turister også kan få tilgang til Harstads fantastiske natur.

Hvorfor etableres Gulating i Bysenteret?
Interessen for håndverksbrygg, microbryggerier og hjemmebrygg har økt markant de siste årene. Vi ønsker å skape et unikt produkt i Harstad og vi mener at Gulating Ølutsalg passer perfekt for Bysenteret og for vitalisering av sentrum. Her får vi alle tilgang til lokalt brygget øl fra Harstad Bryggeri, i tillegg til en verden av sorter fra andre mindre bryggerier i hele Norge. Så her skal man kunne finne noe godt for alle anledninger, også til bryllup o.l. «Vi er også kjempefornøyd med plasseringen i senteret, like ved hovedinngangsdøren. Vi har mange planer om å gjøre mest mulig ut butikken, så det er bare å glede seg», smiler Mari fornøyd.

Hva skjer under åpningen av butikken?
Vi har trekning av gavekort og spesialtilbud i samarbeid med andre butikker i senteret. Så byr vi på kaffe og kaker, samt smaksprøver på vårt alkoholfrie sortiment.

Gulating ølutsalg åpner fredag 8.3.2019 i Bysenteret

Fakta om Gulating
Gulating er i sterk vekst og har pr. i dag 26 ølutsalg og 7 puber i Norge. Gulating har på kort tid blitt landets største uavhengige kjede for ølutsalg og puber med fokus på håndverksøl.

Mikrobryggeriene har hatt en fantastisk fremvekst i Norge det siste tiåret. Likevel har det vært vanskelig for de mindre bryggeriene å hevde seg blant de store kommersielle aktørene. Dette er bakgrunnen til idéen Gulating og etableringen av selskapet i 2011 – distribusjon av alt det gode ølet som brygges rundt omkring i vårt vidstrakte land.

Gulating vil gjøre dette mangfoldet tilgjengelig for det norske folk. Gulatings mantra er derfor: «La folket bestemme»

Påbudt med eget øl
I Gulatingsloven, som er den eldste bevarte lovsamlingen i Norge, står det at det var påbudt å brygge sitt eget øl. Bønder måtte brygge en viss mengde basert på egen og konas vekt i god tid før jul, og gikk det tre år uten hjemmebrygg ville kongen og biskopen kunne konfiskere alt bonden eide (se faktaboks nedenfor).

GULATINGSLOVEN OM ØL:
Enno ei ølgjerd har me lov å gjera, husbond og husfru like mykje malt kvar, etter vekt, og signe det jolenatti til takk frå Krist og Sankta Maria, til godt år og fred. Um so ikkje vert gjort, skal det bøtast tre merker til biskopen.

Men um nokon sit soleis tre vintrar at han ikkje gjer ølgjerdene eller greider dei bøtene som me har lagt på for kristendomen vår, og han vert sannskyldig i det, då har han forbrote kvar penning av godset sitt. Det eig kongen vår halvt, men halvt biskopen. Um han ikkje vil det skal han fara ut or riket åt kongen vår.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *